De voormalige hoofdstad Nara

Beschrijving
Nara is een stad in het zuiden van het Japanse eiland Honshu. Het is een van de oudste steden van Japan en was van 710 tot 784 zelfs even de hoofdstad. Een aantal plekken uit deze tijd zijn bewaard gebleven; een aanrader om hier tijdens een wandeling door de stad aan te doen.

Een belangrijke plek in Nara is het Nara Park. Hier bevinden zich de meest belangrijke tempels waar Nara bekend om staat. Het grootste houten standbeeld van Boeddha ter wereld staat parmantig in de Todai-ji Tempel, die tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt.

Tip; struikel niet over de vele hertjes die rondom de tempel rondscharrelen opzoek naar koekjes, snoepjes of andere eetbare lekkernijen.

Net buiten het Nara Park ligt de oude wijk Naramachi. Hier geen tempels, maar vooral traditionele ambachtshuizen die stijlvol werden gerestaureerd en nu dienst doen als kunstgalerijen, cafés en restaurants. Japan heeft niet echt een terrascultuur, maar in deze wijk zijn er toch enkele zaken waar je lekker buiten kunt zitten voor een kopje thee of een biertje op het terras. 

Hoogtepunten

  • Nara

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Nara Ryokan Matsumae

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}