Fukuoka, metropool met Japanse invloeden

Beschrijving
Wat ons betreft is Fukuoka de perfecte stad om een Japan reis te beginnen of af te sluiten; een metropool op mensenmaat. Het is er weliswaar minder overweldigend dan in steden als Osaka of Tokyo maar de stad leent zich prima om je eerste onwennige stappen op Japanse bodem te zetten.

Door haar ligging, Fukuoka ligt van alle Japanse steden het dichts bij het vaste land van Azië en is daardoor al zeker 1000 jaar het venster op de buitenwereld geweest. Hier vind je de oudste boeddhistische tempels van het land en je proeft ook de Chinese en Koreaanse invloeden in de lokale keuken. 

De stad wordt door de rivier de Naka in tweeën gedeeld. Aan de oostzijde van de rivier ligt de eerste handelswijk van Fukuoka. Zelf vinden we het leuk om door de wijk Hakata te wandelen, waar je moderne gebouwen zoals de IMS-building en ACROSS Fukuoka vindt. Het Asian Crossroads Over Sea (ACROS) is een opvallend bouwwerk ontworpen door een Amerikaanse architect. Van de straatzijde is het een strak gebouw en aan de zijde van het stadspark zie je dat het begroeid wordt door zo’n 35.000 planten van ca. 76 verschillende soorten. 

Wil je ’s avonds een glaasje sake drinken, dan kan dat best in Nakasu, even ten oosten van de rivier met haar 3000 bars, clubs en restaurantjes.

Neem ook even een kijkje in het megalomane shopping-complex Canal City. De liefhebbers van animé en manga kunnen hier naar hartenlust winkelen. 

Hoogtepunten

  • Fukuoka

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Fukuoka Kashima Honkan (ryokan)
Dag 2: Fukuoka Kashima Honkan (ryokan)

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}