Heilige berg Mount Fuji

Beschrijving
Kawaguchi, de uitvalsbasis voor het nationaal park rondom de voor de Japanner heilige berg Mount Fuji. Kawaguchi ligt ten noorden van een meer (Kawaguchi-ko) en met een beetje geluk kun je de weerspiegeling van Mount Fuji in het meer zien! In de maand mei heb je veel kans op goed zicht deze indrukwekkend konische vulkaan, die in het Shintoïsme (natuurreligie) als heilig wordt beschouwd. 

Japanse pilgrims trekken meerdere dagen uit voor een beklimming van deze mythische en  opzichzelfstaande iconische vulkaan.

Het nationaal park van Fuji kenmerkt zich door vulkanische fenomenen, zoals fumaroles en kolkende modderpoelen. Maar ook door de typische begroeiing en diverse watervallen. Je kunt op eigen gelegenheid er lekker op uit trekken en één van de routes nabij het Ahinoko meer bewandelen, met continu het uitzicht op de zo kenmerkende Mount Fuji. 

Alhoewel een goed zicht op Mount Fuji kers op de taart is, maar zich niet laat afdwingen, is de omgeving rondom het meer ook zeker een mooi stukje natuur. Op het Kawaguchi meer kun je waterfietsen huren in de vorm van een zwaan. 

Je ook met de Kachi-Kachi-Yama kabelbaan naar boven op een berg voor een prachtig uitzicht op Mount Fuji nemen. Hiervandaan kun je een wandelroute naar Mitsu-Toge Yama.

Behalve te voet rondom het meer, kun je ook fietsen huren op diverse plaatsen aan het meer. Bij goed weer is het aan te raden om een bus naar Station no. 5 te nemen. Dat is tot vlak aan de sneeuwgrens. Neem een extra trui/jas mee; het is een stuk frisser op die hoogte en met een windje. De mogelijkheid om Mount Fuji te beklimmen beperkt zich uitsluitend tot de maanden juli en augustus. Het is, ook in de zomer namelijk best een hele expeditie. 

Hoogtepunten

  • Mount Fuji

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Mount Fuji Station Inn (Kawaguchi-ko)

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}