Hiroshima, een stad met geschiedenis

Beschrijving
Helaas heeft iedereen wel eens van de stad gehoord, Hiroshima. De stad die op 6 augustus 1945 om 08:15 uur totaal weggevaagd werd door een Amerikaanse atoombom. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad herbouwd en uitgeroepen tot de Stad van de Vrede.

Hiroshima is de eerste stad in de geschiedenis die met een atoombom werd aangevallen. De uraniumbom, Little Boy, met een gewicht van 4400 kg, kwam 580 meter boven de grond tot ontploffing. Op slag stierven 78.000 mensen. Door de na-effecten, als gevolg van radioactieve straling liep het dodental uiteindelijk op tot ongeveer 180.000 in de jaren daarna.

Een bezoek aan Hiroshima zal vooral in teken staan van het gruwelijke verleden van de stad. In één van de rivieren die door de stad loopt ligt het eiland, dan na de atoombom, omgedoopt is tot Peace Memorial Park, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het park dateert uit de jaren 1960 en ligt in het gebied dichtbij het hypocentrum, waar de bom insloeg. 

Het indrukwekkende A-Bomkoepel gebouw is het enige overblijfsel van vóór de ramp. Het Kindervredesmonument (Childrens’ Peace Monument) vinden wij erg indrukwekkend. Het beeldt het 11 jarige meisje Sadako Sasaki uit met een kraanvogel in haar hand. Sadako leed aan leukemie, ten gevolge van de atoombom. Haar was ooit verteld dat als ze 1000 kraanvogels zou vouwen, ze een wens mocht doen. Ze wenste dat ze beter mocht worden ne dat er vrede op aarde zou komen. De kraanvogels vouwde ze, maar ze werd helaas niet beter en op 12 jarige leeftijd overleed Sadako. Tegenwoordig komen iedere dag bussen vol schoolkinderen naar het monument om 1000 gevouwen kraanvogels te leggen, ter nagedachtenis aan de overleden kinderen. 

Hoogtepunten

  • Hiroshima

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Hiroshima Ryokan Sansui
Dag 2: Hiroshima Ryokan Sansui

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}