Kamakura – zen en stranden

Beschrijving
Kamakura is een klein, wat ingedommeld tempelstadje aan de baai van Sagami.  Niks doet vermoeden dat Kamakura zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de Japanse geschiedenis. Aan het einde van de twaalfde eeuw werd hier het eerste shogunaat (militaire dictatuur) opgericht door Minamoto no Yoritomo. Het was een woelige periode met verschillende families en clans die elkaar bevochten.

Maar tussen al het gekibbel en geruzie door had men blijkbaar toch behoefte aan wat afleiding. In de noordelijke bossen ontstonden enkele belangrijke Zen-scholen. Ook vandaag nog is Kamakura een belangrijk Zen-centrum.

We raden je aan om de Dalbutsu te bezoeken, het grote bronzen Boeddhabeeld dat in de openlucht staat. Niet ver hiervandaan vind je Hase-Dera, een schitterend tempelcomplex met onder andere een fraai houten standbeeld van Kannon, de boeddhistische godin van troost en genade.

Kamakura heeft enkele mooie stranden. Maar verwacht geen strandcultuur zoals in het westen. Slechts enkele generaties geleden stond een gebruinde huid nog synoniem met landarbeid en dat is duidelijk te merken aan de vele parasolletjes op het strand.

Hoogtepunten

  • Kamakura

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Kamakura New Kamakura

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}