Oud en nieuw in Osaka

Beschrijving
Een goed begin na aankomst in Japan, is de stad Osaka, wat letterlijk Grote Heuvel betekent. Osaka is een grote stad, met overdag zo’n 3,2 miljoen mensen  en ’s nachts ongeveer  1 miljoen minder. 

In Osaka ligt het bekendste kasteel van Japan, het Osaka –jo en ligt midden tussen de moderne wolkenkrabbers. Het kasteel werd gebouwd in 1586 en is samen met de overblijfselen van het oude keizerlijke paleis Namiwa-no-Miya een van de restanten van de lange geschiedenis die de stad kent. 

In 1684 werd in Osaka het poppentheater Bunraken uitgevonden, wat zich onderscheid van andere poppentheaters doordat de poppenspelers zichtbaar  op het toneel aanwezig zijn. De poppen worden gekenmerkt doordat ze bovenmenselijke krachten hebben. 

Tips voor Osaka: bezoek het Aruarium Kaiyunkan waar sinds 2008 twee walvishaaien rondzwemmen. Ook is het leuk om de mini-Eifeltoren Tsutenkaku Tower te bezoeken, dat werd herbouwd na de 2e Wereldoorlog. Breng ook eens een bezoek aan de boeddhistische Shitenno-ji tempel. Deze tempel dateert uit 593 n. Chr en daarmee de oudste en actiefste tempels van Japan. Ook is het 173 meter hoge gebouw Umeda Sky Building een bezoekje waard.

Hoogtepunten

  • Osaka

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Osaka Oaks Early Bird
Dag 2: Osaka Oaks Early Bird

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}