Takayama in de Japanse alpen

Beschrijving
Takayama heeft een historisch centrum en vele stadsparkjes met tempels. Een aanrader is om de ochtendmarkten te bezoeken die al eeuwenlang op de zelfde locatie gehouden worden. Oude koopmanshuizen, kleine winkeltjes en nauwe straatjes maken een verblijf in dit stadje tot een heerlijke ontspannen stop.  

In de omgeving kun je diverse wandelingen ondernemen. Je kunt vanuit Takayama een uitstap maken naar de het UNESCO erfgoed gebied in de Shirakawa-ko regio. Midden in een vallei in de Japanse Alpen staat het bergdorpje Ogimachi met authentieke farmhouses met rietendaken, waar op de zolder de zijdeworm z’n werk doet. Bij het Tourist Information Center (TIC) ontvang je een kaart van de omgeving en een wandelroute naar Shiroyama viewpoint. Je kunt ook korte wandelingen maken langs de rivier die door het dorpje stroomt. In veel van deze historische bouwwerken zijn nu restaurantjes gevestigd.

Een route die een mooie indruk geeft voor een dagje wandelen is de Moyo-jin Bashi en iets verder naar Tokusawa. De route langs de ene zijde van de rivier varieert best van die aan de andere zijde, wat betreft het uitzicht en qua omgeving van o.a. pijnbomen enerzijds en de rivierbedding anderzijds. 

Hoogtepunten

  • Takayama

Kaart aan het laden

Programma

Dag 1: Takayama Ryokan Sosuke
Dag 2: Takayama Ryokan Sosuke

Programma

Dag {{$index + 1}}: {{day.Location.Name}} {{day.Hotel.Name}} {{excursion.Name}}
Dag {{offerModule.Travelmodule.DayToDay.length + 1}}: {{lastLocation}} {{excursion.Name}}